1. 1Бърза калкулация на премия
 2. 2Попълване на данни
 3. 3Издаване на полица
Стъпка 1

Калкулатор за застраховка Гражданска отговорност

* Всички полета са задължителни.

За автомобила

„Издаване на Сертификат „Зелена Карта“ към застрахователна полица ГО“.

За застраховащ

Премията е изчислена за МПС с ляв волан и липса на виновно причинено ПТП през последните 3 години.

Премията е изчислена за МПС, което няма да се управлява от чужд гражданин без разрешение за пребиваване в РБългария.

Научете повече

Според законодателството в България, „Гражданската отговорност“ на автомобилистите е задължителна застраховка. Тя покрива щети, причинени към другите на пътя - към засегнати при инцидент хора и превозни средства.

Групама предлага и допълнение към тази задължителна застраховка - нашият пакет "Соло". С него може да добавите и доброволна финансова защита при "Злополука на лицата в превозните средства", която ще надгради ГО с финансова защита на шофьора и на пътниците. Може лесно и бързо да сметнете цените с нашия онлайн калкулатор.

Предимствата на пакет „Соло“ с ГО

 • Обезщетение при злополука на шофьора и/или пътниците - до 10 000 лв.
 • Може да изберете да платите разсрочено на една, две или четири вноски
 • При покупка онлайн, доставката на първичните документи е безплатна
 • Ще Ви напомним чрез SMS и Viber за предстоящи вноски
 • Може да платите онлайн вноските по застраховката
 • Пакет “Соло” ще Ви даде повече сигурност - при инцидент ще имате финансова защита за водача и всички други пострадали пътници.

Гражданска отговорност“ в Групама може бързо да бъде сключена онлайн, като договорът и документите ще Ви бъдат доставени с куриер в удобно за Вас време. Може да направите лесно проверка на цената на Вашата ГО с нашия убоден калкулатор.

Съветваме Ви, преди да пристъпите към калкулатора, да си приготвите данните, които ще Ви бъдат нужни, за да използвате калкулатора и да изчислите цената.

Първа стъпка

Като първа стъпка в калкулатора са Ви необходими данните от малкия талон на автомобила, като трябва да подадете номера на талона. Ще Ви е необходим и номера на автомобила, за да пристъпите към следващите стъпки.

Втора стъпка

След бързото онлайн изчисление с калкулатора на цената /или т.нар. застрахователна премия/, ще пристъпите и към попълване на допълнителни данни за автомобила, които са важни и за изчисляване на крайната сума.

Ето какви данни ще Ви бъдат поискани при използване на калкулатора, за да видите окончателната оферта:

 • Данни за автомобила – тук се включва информация за вида на двигателя, мощността му, година на производство на превозното средство. Трябва да посочите дали воланът е ляв или десен, а също и какво е предназначението на превозното средство: личен автомобил, превоз на опасни товари, такси, учебен, служебен...;
 • Информация за шофьора на МПС-то – за определяне на цената се изисква уточняването дали водачът е физическо или юридическо лице. Ако през последните 3 години има произшествие с участие на шофьора, при което вината за настъпването на инцидента е негова, това повлиява на цената на “Гражданската отговорност”. За да пристъпите към покупка и издаване на полицата, трябва да попълните още данни, които ще бъдат съхранявани според изискванията на закона за личните данни и се пазят в конфиденциалност. Такива са: ЕГН/ЕИК/ ЛНЧ и адрес;
 • Допълнителни услуги – имате възможност към своята “Гражданска отговорност” (ГО) да добавите и допълнителни услуги и продукти, като “Авто Асистанс” и “Злополука на лицата в превозното средство”;
 • Изплащане – имате възможност да изберете да платите цялата сума за застраховка еднократно или на отделни вноски. Те могат да бъдат две или четири. “Гражданска отговорност” се сключва за срок от една година.

Последна стъпка

След попълване в калкулатора на тези данни, се пристъпва към издаване на полица. За да важи Вашата ГО, трябва да разполагате с договора и документите на физически носител, както и със стикер, който да запелите на предното стъкло на автомобила.

Поради тази причина, след изчисленията с калкулатора, попълване на данните и сключването на полица, документите ще Ви бъдат доставени в удобни за Вас време и място с куриер. Плащането се извършва чрез наложен платеж

След като вече сте клиент на Групама, имате достъп до нашия клиентски портал My Groupama. След бърза и лесна регистрация в него, имате достъп до различни онлайн услуги. В портала лесно можете:

 • Да платите вноска по застраховките си онлайн
 • Да проследите заведени щети
 • Да проследите статуса на застраховките си – кога изтичат и кога Ви предстои плащане
 • Да получите насоки как да заявите щета
 • Да се възползвате от услуги по здравна застраховка Groupama Vita
Моля, изчакайте!